Släktforskning

Det kan se ganska enkelt ut att släktforska idag, när våra anfäder finns tillgängliga på nätet. TV-program som ”Vem tror du att du är?” och ”Allt för Sverige” ger oss utförliga släkthistorier och impo­nerande släktträd, men du får inte reda på det omfattande arbetet bakom. Stora mängder arkivmaterial finns tillgängligt i digital form och det underlättar förstås, men det innebär inte att allt automatiskt är klart — själva forskandet består fortfarande till stor del av manuellt arbete fast nu med datorns hjälp.
Släktforskning kräver tid, tålamod och erfarenhet för hitta rätt i arkiven.

Jag har många års erfarenhet av släktforskning och hjälper dig gärna med dina efterforskningar. Min kunskap om de många olika resurser som finns på nätet är god.
Om det är möjligt så stämmer jag av alla platsangivelser (ex. vis födelseorter) mot nutida kartor och kollar ortsnamnen så att de lätt kan hittas (t.ex. gård, socken, landskap) samt få en enhetlig benämning. Alla uppgifterna levereras till dig tydligt sammanställda och gör det smidigt att forska vidare för den som vill. Jag sparar allt jag kommit fram till efter slutfört uppdrag för att enkelt kunna gå tillbaka till det om du anlitar mig på nytt.
Jag använder ARKIV DIGITAL, MY HERITAGERIKSARKIVET ONLINE OCH SVERIGES DÖDBOK 1830-2020

Du kan köpa en inplastad släkttavla i A3 format, 4 generationer bakåt, för 900 kr,
se klickbart exempel t.h. Allt ingår, dvs forskning och material.
Vill du veta mer eller beställa,
så kontakta mig direkt på 0706732910.